Okul öncesi, ilkokul ve ortaokulda psikolojik danışma ve rehberlik hizmetleri öncelikle öğrencinin yetenek, beceri ve diğer özelliklerinin kendisi, öğretmenleri ve ailesi tarafından fark edilmesine, bireysel ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesine, etkili öğrenme ve çalışma becerilerinin geliştirilmesine yöneliktir.
Okulumuzda gelişimsel ve koruyucu yaklaşımı esas alan PDR hizmetleri öğrencilerimizin gelişim döneminde karşılaştıkları güçlükleri sorun haline dönüşmeden çözmelerine yardımcı olmayı hedeflemektedir. Bu kapsamda, öğrencilerimizin kendini tanıyan, uyum ve iletişim becerilerine sahip, çevresine duyarlı, mutlu, sağlıklı ve yaratıcı bireyler olmalarına katkıda bulunmak üzere çeşitli çalışmalar yapar. PDR Birimi sadece öğrenciyle değil aynı zamanda öğretmen, yönetici ve velilerle iletişim ve işbirliği içerisinde çalışarak onlara yönelik çalışmalar da yapar.
Bunların yanı sıra, TED Okullarına özgü olan değerler eğitimi, mesleki rehberlik, koruyucu ve önleyici rehberlik gibi çalışmalar da PDR Biriminden destek alınarak koordine edilir.