TED Van Koleji, ülkemizin en köklü sivil kurumlarından biri olarak 1928 yılından beri faaliyet gösteren Türk Eğitim Derneği ile Urartu Eğitim Ticaret ve Sanayi A.Ş. yaptığı işbirliği ile 2018-2019 eğitim öğretim yılında faaliyete geçmiştir.
TED Van Koleji, 11.000 metrekarelik arsa üzerinde kurulu, 14.500 metrekarelik kapalı alan ve 8.000 m² ‘ lik açık oyun alanlarının yanı sıra;
TED Van Koleji öğrencilerimizin akademik, sosyal, kültürel ve sportif alanlardaki her türlü gelişimleri için gerekli tüm olanakları sağlayan çağdaş bir eğitim yerleşkesi olarak tasarlanmıştır. TED Van Koleji kampüsü, gerek sahip olduğu öğrenci ve kullanıcı kapasitesi gerekse içerdiği tesisler yönünden Van’ın ve ülkemizin örnek bir eğitim tesisidir. Bu tesis, eğitim-öğretimin verdiği bölümlerin yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif etkiliklere de geniş olanaklar sağlayan çağdaş bir eğitim ve kültür ortamı olarak hazırlanmıştır.
Fiziki ve teknolojik imkanlarıyla öğrencilerimizin eğitim dünyası ve teknolojideki gelişmelere ayak uydurmalarına kendilerini sürekli geliştirmelerine olanak sağlayan yerleşkemizde öğretim ise öğrencilerin sürekli değişen ihtiyaçlarına göre planlanmıştır.
54 derslik
Kimya laboratuvar
Fizik Laboratuvar laboratuvar
Biyoloji Laboratuvarı laboratuvar