İletişim kurmak için yabancı dil bilmenin öneminin her geçen gün daha da arttığı küreselleşen dünyada TED Okullarının misyonlarından biri de, kaliteli yabancı dil eğitimi vermektir. Bu çerçevede, TED Okullarında yabancı dil eğitiminin standardizasyonunun sağlanması ve uluslararası düzeyde geliştirilmesi amacıyla hazırlanan ve Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından onaylı TED K12 İngilizce dersi Öğretim Programı uygulanmaktadır.

Değişen öğrenci profili ve ihtiyaçları göz önüne alınarak İngilizce dil eğitiminde 21. yüzyılın becerilerini geliştiren uygulamalar programa dâhil edilmekte ve Cambridge English, International House ve Oxford Teachers Academy ile gerçekleştirilen eğitimlerle, okullarımızdaki İngilizce öğretmenlerine sürekli rehberlik ve hizmet içi eğitim desteği sağlanmaktadır.