Okul öncesi bölümümüz; fiziksel donanım ve düzeni, çocukların gelişim düzeyleri ve bireysel farklılıkları göz ardı edilmeyen eğitim programı, tutarlı bir günlük akışı, olumlu öğretmen çocuk yaklaşımı, aile katılımı ve program değerlendirmesi unsurlarını etkin bir şekilde gerçekleştiren nitelikli bir eğitim kurumudur.

Öğrenme ortamımızda öğretmen/çocuk oranının ideal sayılarda olması, çocukların öğrenmeleri ile etkin etkileşimler içinde olarak desteklenmelerine fırsat verir. Bu yolla, çocuklar yaşadıkları olumlu etkileşimleri sonunda geleceğe güvenle bakan, amaçlarını belirleyen, karar veren ve problem çözen bağımsız bireyler olabileceklerdir.

Okul öncesi eğitim birimi olarak okul öncesi dönemini insan hayatının temeli olduğu bilincinden yola çıkmaktayız. Aile, okul, toplum üçgeni içerisinde gerçekleştirilen ve kişilik temellerinin atıldığı eğitimi, en yüksek standartlarda çocuklarımıza sağlamaktayız.

Okulumuzda;
• Tam günlük bir eğitim akışı vardır.
• Diyetisyen kontrolünde tamamen okulumuzda hazırlanan sabah kahvaltısı,öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı verilmektedir.
• Tüm sınıflarımız çocuklarımızın gelişim özellikleri dikkate alınarak hazırlanmıştır. Küçük yaş sınıflarımız 48-60 ay, büyük yaş sınıflarımız ise 60-72 ay aralığındadır.
• Anaokulu binamızda çocuklarımızın sanatsal, sosyal ve akademik etkinliklerini yürütebilecekleri atölyelerimiz mevcuttur.
• Anasınıflarımızda yabancı dil eğitim programı, yabancı ve Türk İngilizce öğretmenlerinden oluşan seçkin bir kadroyla yürütülür. Yoğun bir İngilizce programının uygulandığı anasınıflarımızda, İngilizcenin doğal yollarla kazanılması sağlanır.
• Okulumuzda uygulanan İngilizce programının temel amacı, çocuklarımıza İngilizceyi sevdirmek, başka bir dil ile iletişim kurabileceklerinin farkına varmalarını sağlamak ve bu dili öğrenmeye ister uyandırmaktır. İngilizce derslerinde Türk Eğitim Derneği tarafından hazırlanan eğitim setleri kullanılmaktadır.
• Okul öncesi programı Talim Terbiye Kurulu onaylı TED Genel Merkez tarafından hazırlanır.
• Öğretmenlerimiz TED’in kriterlerine uygun olarak TED Genel Merkezde mülakatlar sonucu belirlenen 4 yıllık üniversite mezunu, yardımcı öğretmenlerimiz ise 2 yıllık çocuk gelişimi mezunudur.
• Rehberlik birimi tarafından envanterler uygulanarak aylık öğrenci gelişim takibi yapılır.
• Branş derslerinin her birine alanında uzman ayrı branş öğretmenleri girmektedir.
• Okulumuza öğrenci kabulü rehberlik servisi tarafından gelişim envanterleri uygulanarak yapılmaktadır.