TED Van Koleji’nde müzik eğitiminin amacı; öğrencilerimizin içlerindeki ritmi müzik yoluyla ortaya çıkarmaktır. Pek çok sosyal davranış becerisi çocuklarımıza müzik yoluyla kazandırılmaktadır.

Öğrencilerin yetenekleri, çeşitli çalgı ve ses topluluklarıyla eserler seslendirilerek, müzikli oyunlar oynanarak ortaya çıkarılıp, geliştirilir.

Öğrencilerimize kaliteli, düzeyli müzik beğenisi kazandırmak, bilinçli bir müzik dinleyicisi olabilmelerini sağlamak, onları, düzeylerine uygun müzik türleriyle tanıştırmak, müzik yapma ve dinleme araçlarını tanıtarak doğru kullanmalarını sağlamak, kazandıkları müzik dağarcıklarını çeşitli etkinliklerde sergilemelerini sağlamak, müziğin insan yaşamındaki yeri ve önemini kavratmak en önemli hedeflerimizdir.