Bir Otelde düzenlenen Lansman tanıtım toplantısına, TED Van Koleji Genel Müdürü Selçuk Pehlivanoğlu, TED Van Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Gökmen Uçar, Milli Eğitim Şube Müdürü Nurhan Altan Göl, Tuşba Belediye Başkan Yardımcısı Necla Orbayı, STK Başkanları, ABB Van Şube Başkanı, Eğitim camiası ve birçok işadamı katıldı.

Düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan TED Van Koleji Kurucu üyesi Gökmen Uçar, Kurumsal  kimliğe sahip olmuş bir eğitim kurumunu Van'a getirmekten dolayı son derece mutlu olduğunu belirtti.

TED Van Koleji Kurucu üyesi Gökmen Uçar Van Havadis Gazetesine yaptığı açıklamada;  "Bu gün değerli dostlarımızla bir arada bulunmaktan dolayı son derece memnun olduğumuzu belirtmek isteriz. Van eğitimine katkı sunabilmek anlamında, kısa vade de, ticari hiç bir kazanç beklentisi içerisinde olmadan, bu yola koyulduk. Kentimize ve kentimizde yaşayan vatandaşlarımıza bir katkı sunabilirsek ne mutlu bize. Bilindiği üzere, TED Koleji 90 yıllık geçmişi olan yüksek tecrübeye sahip bir eğitim derneğidir. Bu gün bizleri kırmayıp aramıza katılan sayın Genel Müdürümüz Selçuk Pehlivanoğlu ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Rabbim bizleri bu önemli yolda mahcup etmesin. Lansman programımıza, katılım sağladığınızdan ötürü, hepinize çok teşekkür ederim" diyerek, TED Van Koleji'nin Eğitim Camiasına hayırlı olması temennisinde bulundu.

TED Kolejleri Genel Müdürü Selçuk Pehlivanoğlu ise Van Havadis'e yaptığı açıklamada; "TED Kolejleri adına hepinize teşekkür ediyorum. Van gibi önemli bir şehirde, kendi alanında oldukça başarılı olan işadamı kardeşimiz Gökmen Uçar'a, bu sorumluluğu verdiğimiz için, kendimizi şanslı olarak görüyoruz. İyi bir tercih yapıldığına inancım tamdır.  TED, seçkin bir sivil toplum örgütü olarak Türk Eğitim Derneği, eğitim alanında sivil inisiyatifin etkinleştirilmesini, okul öncesinden yüksek öğretime kadar tüm boyutlarda yaptığı eğitim çalışmalarını, ülke çapında ve uluslararası düzeyde sürdürmeyi, uygarlık değerlerini koruma ve geliştirme çabasında etkin rol oynamayı hedefleyen çağdaş ve ilerici bir vizyona sahiptir.

Bizler TED Koleji Yönetimi olarak, çok sert ve çok katı anlaşmalar yapıyoruz. Van'da da aynısını uyguladık. Yöneticiler başarılı olmadıklarını dile getirdikleri zaman, hizmete açmış olduğu binaları arsası ile birlikte TED Kolejine bırakmak zorunda kalıyor. Sözleşme yapıyoruz ve imza altına alıyoruz. Bu nedenle, bizimle çalışan işadamları, başarılı olmadıkları zaman, binanın TED Kolejine kalacağını çok iyi biliyorlar. Bunu göz önünde bulunduran yatırımcılar yada kurucu üyeler başarılı olmak için çok çalışmak zorunda kalacağını da biliyor.

Bizim başarımız buradan geliyor. Bizler 90 yıllık eğitim geçmişine sahip olan bir kuruluşuz. Tecrübelerimizle başarıyı elde edebiliyoruz. Bir Sivil Kuruluşu olarak, bu yıl Van'da açacağımız şube ile Kolej sayımız 39 olacak. İnşallah Yurdumuzun birçok yerinde imkanlar el verdikçe okullarımızı açmaya devam edeceğiz. 90 Yıllık bir geçmişimiz var. Tecrübelerimizle önümüze bakmak zorundayız" diyen Genel Müdür Pehlivanoğlu,Van Havadis Gazetesine yaptığı açıklamada, bursluluk sınavına önem verdiklerini belirterek; "Aylık kazancı 4 Binin altında olan her ailenin çocuğu bursluluk sınavımıza girebilir. Bizler bursa büyük önem veriyoruz. Bu yıl yaklaşık 17 Bin Öğrenci burs için başvuruda bulundu. Bunların içinde değerlendirme yapacağız. Hak eden her öğrencimize burs vereceğiz. Çünkü 'parası olmayan okumasın' anlayışına karşıyız. Yeter ki Öğrenci yeteneğini sergileyebilsin. TED Kolejlerimizde sadece eğitim değil. Eğitimin yanısıra Kültür ve sportif faaliyetlerine de büyük önem veriyoruz. 'Nesil kurtarmakla seçim kurtarmak' arasındaki farkı iyi bilmek lazım. Bu yıl TED Van Koleji için 5 ve 7. sınıflar için öğrenci alabileceğiz. Bunun da sebebi yabancı dile önem verdiğimizden ötürüdür. Yabancı dil eğitimine büyük önem veriyoruz. Bu yıl 5 ve 7. sınıflar, sonraki yıllarda ise bir üst sınıflar için kapılarımızı eğitime açacağız" diyen TED Van Koleji Genel Müdürü Selçuk Pehlivanoğlu, önümüzdeki Eylül ayında Eğitim ve Öğretime devam edeceklerini sözlerine ekledi. Lansman toplantısı daha sonra soru cevap şeklinde devam etti.